Image

Kiertotalouden edelläkävijyyttä jo 90 -luvulta lähtien

Tarinamme

Kierrätys on ollut intohimomme jo 90 -luvun alusta lähtien, jolloin Vammalan Hyötykeräys Oy on perustettu. Kun aloitimme toimintamme, lajiteltiin nykyisen Sastamalan alueella sekajätteestä ainoastaan paperi. Keräyspaperia keräsivät tuolloin sotaveteraanit, jotka etsivät toiminnalleen jatkajaa. Antti Jokinen ja Esko Piranen kiinnostuivat asiasta ja perustivat Vammalan Hyötykeräyksen vuonna 1991. Yritys perustettiin maatalouden liitännäisbisnekseksi. Jätteiden kierrätyksestä tuli kuitenkin verrattain nopeasti oma, kannattava liiketoimintansa. Jo ensimmäisen toimintavuoden jälkeen yritykseen palkattiin myös ulkopuolinen työntekijä. Samoihin aikoihin hankittiin myös ensimmäinen kuorma-auto. 

Välivarastona toimi alussa Jokisen suuli, Vammalan Kallialassa. Kun tietoisuus ja kiinnostus kierrätysmahdollisuuksista kasvoi, tuli paperinkeräyksen rinnalle pian pahvinkeräys. Kierrätysmateriaalien määrä kasvoi 90 -luvun kulueassa niin, ettei suuliin vuosikymmenen lopussa mahtunut enää yhtään maatalouden työkonetta. Se vähän harmitti perustaja Antti Jokista, maatalon poikaa ja isäntää. 

Osana palvelutarjontaa 90 -luvun puolivälistä lähtien on ollut tietoturvaan liittyvän materiaalin kierrättäminen. Varsinkin EU:n tietosuoja-asetuksen myötä tietoturvapaperin käsittely on lisääntynyt merkittävästi. 

Kasvuloikkaa 2000 -luvulla

Paremmat varastotilat toiminnalle vuokrattiin 2000 -luvun alussa Vammalan jäteasemalta. Logistiikka parani huomattavasti, kun materiaalin kulku tehtaille helpottui. Samoihin aikoihin Hyötykeräys alkoi ajaa myös siirtolavoja. Yrityksemme nykyinen toimitusjohtaja Lauri Jokinen aloitti yrityksen palveluksessa vuonna 2005, ollen toinen vakituinen työntekijämme. 

2000 -luvun puolivälissä aloimme kehittämään rakennusjätteiden sekä kaupan ja teollisuusjätteiden monipuolisempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä. Samassa yhteydessä aloimme suunnittelemaan vastaanottolaitosta, joka valmistui vuonna 2007. Samassa paikassa Kiertokadulla yrityksemme toimii edelleen. Uusiin, isompiin tiloihin saatiin keskitettyä kaikki materiaalikierrätys. Oma laitos mahdollisti alkuvaiheessa parempien kierrätysmahdollisuuksien tarjoamisen etenkin yrityksille. Samassa yhteydessä kierrätys edelleen monipuolistui. 

Sukupolvenvaihdos yrityksessämme tehtiin 2010 ja nuorempi sukupolvi otti yrityksen haltuunsa. Omistajiksi tulivat Lauri ja Eero Jokinen sekä Vilho ja Oskari Piranen. Töitä paiskittiin edelleen kuitenkin kahden työntekijän voimin. 

Image
Image
Image

Perustaminen 1991

Uusi vastaanottolaitos 2007

Sukupolvenvaihdos 2010

Uusi vuosikymmen nuoren polven johdossa

Vuonna 2013 ostimme Kuljetus Team Tuomisen jäteliiketoiminnan. Kaupassa palvelukseemme siirtyi kaksi työntekijää ja kalustoon yksi auto. Työntekijämäärämme siis tuplaantui kerrasta. Tämän jälkeen kasvu lähti täysin uusille urille. Vuosien 2012-2014 aikana liikevaihtomme tuplaantui ja 2014 vuoden aikana miljoonan euron liikevaihto rikkoontui. Tämän jälkeen kasvumme on ollut maltillista, noin 10 %:n vuosivauhtia. Kaupan myötä palveluidemme kokonaisvaltainen tarjoaminen ja uusien liiketoimintamallien kehittäminen on mahdollistunut ja vahvistunut.

Muovin hyödyntäminen alkoi vuoden 2015 tietämillä yrityssektorin kautta. Sittemmin se on siirtynyt enenevissä määrin myös kotitalouksiin. Viimeisin yrityskauppamme on vuodelta 2017, jolloin ostimme Ahlfors Oy:ltä paperin- ja pahvinkeräysliiketoiminnan sekä Sastamalan alueen jätteenkeräyksen. Sitä kautta toiminta-alueemme laajeni myös Ikaalisiin ja Hämeenkyröön.

Toiminta laajenee Eco3 -kiertotalousalueelle

Tänä päivänä toimialueemme on koko Pirkanmaa sekä Satakunta. Joillakin sektoreilla toimimme myös valtakunnallisesti yhdessä kumppaniverkostomme kanssa. Tampereella toimimme tytäryhtiömme Tampereen Hyötypaalaus -nimisen yrityksen kautta. Hyötypaalaus tarjoaa paperiteollisuudelle logistiikkapalveluita, jolloin yrityksemme vastaa kierrätysmateriaalin varastoinnista ja ja oikea-aikaisesta toimituksesta paperitehtaille. Nokian Eco3 -kiertotalousalueelle avattiin Hyötypaalauksen käsittelylaitos vuoden 2019 lopulla. Sen keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet raskaalle kalustolle mahdollistivat tehokkaan logistiikan Pirkanmaan alueella. Suulista on ollut pitkä matka nykyiseen toimintamalliimme. Tänä päivänä työllistämme noin 20 kiertotalousalan ammattilaista ja liikevaihtomme on noin kolme miljoonaa euroa. Työkoneita ja kuljetuskalustoa on useita erilaisia. Yhteistyökumppaniverkostomme on laaja ja sitä kautta palvelutarjontamme monipuolinen. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme mahdollisuuden kierrätykseen. Olipa kyseessä iso pörssiyhtiö tai yhden hengen yritys, yhtäkään kotitaloutta unohtamatta. Kierrätys on tullut jäädäkseen ja me haluamme myös tulevaisuudessa olla yhdessä asiakkaidemme kanssa kiertotalouden edelläkävijä. Tämän päivän roska on huomisen raaka-ainetta!

Yrityskauppa 2013

Miljoonan euron raja rikki 2014

2019 uusi lajittelulaitos Eco3 -alueelle

Image

Timo Jokinen ihmettelemässä kotipihan suulilla keräyspaperin lisääntymistä.

Tulevaisuutemme

Yrityksemme intohimona on ollut aina materiaalien kierrätys, ja tämä intohimo on ohjannut meitä menestymään läpi koko historian. Keskitymme jatkuvasti kehittymiseen ja innovointiin, sillä uskomme vahvasti, että tulevaisuutemme rakentuu näiden arvojen ympärille.

Olemme sitoutuneita edistämään kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä liiketoiminnassamme. Päivittäin työskentelemme varmistaaksemme, että materiaalit saavat uuden elämän ja että niitä voidaan hyödyntää uudelleen kierrätettävyyden avulla.

Tavoitteemme on aina pyrkiä kohti parempaa ja kestävämpää huomista. Panostamme tutkimukseen ja kehitykseen, jotta voimme löytää uusia tapoja parantaa materiaalien kierrätystä ja edistää ympäristönsuojelua. Uskomme, että jokainen teko ja jokainen innovaatio vie meitä askeleen lähemmäs kestävämpää tulevaisuutta.

Olemme ylpeitä siitä, että olemme rakentaneet menestyksekkään yrityksen, joka on omistautunut materiaalien kierrätyksen ja kehittymisen edistämiseen. Tulevaisuudessa jatkamme työtämme, jotta voimme tehdä vieläkin suuremman vaikutuksen ympäristöömme ja yhteiskuntaamme.

Image

Tule kiertotalouskumppaniksemme

Ota yhteyttä jo tänään!

Hyötykeräys Oy
Kiertokatu 1, 38210 Sastamala

Vannekatu 10, 37140 Nokia

Asiakaspalvelu:
0103849700
info@hyotykerays.fi

Laskutustiedot

Olemme ulkoistaneet laskujenmaksupalvelumme Tilikymppi Kredit Oy:lle.

Pyydämme, että käytätte jatkossa laskutuksessanne seuraavia yhteystietoja:

Verkkolasku

Verkkolaskuosoite: 003708547051
Operaattori Maventa
Välittäjätunnus: 003721291126


Sähköpostitse toimitettava lasku


hyotykerays@tilikymppi.com


Postitse toimitettava lasku


Vammalan Hyötykeräys Oy
c/o Tilikymppi Oy
Puistokatu 2, 2. krs
38200 Sastamala


Lisätietoja asiasta voitte kysyä yhteyshenkilöltämme Heidi Vainio,
puhelin 050 3424910 ja sähköposti hyotykerays@tilikymppi.com.
Ystävällisesti
Vammalan Hyötykeräys Oy